AOA Argeș

www.aoaarges.ro

AOA_logo_complet

Prezentare AOA Argeş

Asociaţia Oamenilor de Afaceri Argeş este o organizaţie ne-guvernamentala, non-profit, si apolitica, constituita la iniţiativa unui grup de firme importante din Piteşti pentru a contribui efectiv la dezvoltarea mediului economic argeşean. Cifra de afaceri totala a celor peste 170 de companii membre la finele anului 2011 depăşea 2 miliarde de euro.

Activitatea principală a Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Argeş se materializează în reprezentarea intereselor membrilor in raport cu alte entităţi, organizarea de întâlniri de afaceri sub diferite forme pentru stimularea investiţiilor in judeţ, susţinerea de campanii de promovare a produselor locale prin realizarea de târguri, expoziţii si alte acţiuni similare. De asemenea organizaţia îşi propune sa fie si un centru de informare si consultanta pentru firmele membre.

Colaborarea cu Asociaţia Oamenilor de Afaceri Argeş înseamnă accesul la un canal de promovare puternic in mediul local, publicaţia economica „Orizont Economic Argeşean” care este distribuita primelor 1000 de firme după cifra de afaceri din Argeş, autoritatilor locale si altor organizaţii importante.

Misiune:

Prin crearea unei reţele puternice din companii de elita dorim sa contribuim la dezvoltarea mediului local.

Valori

Profesionalism

  • Dam dovada de profesionalism in acţiunile noastre pentru ca ne respectam partenerii.

Inovaţie

  • Stimulăm inovaţia in tot ceea ce facem pentru ca ne dorim ca asociaţia noastră să contribuie la creşterea mediului economic prin idei noi in contextul unei economii de piaţa competitive.

Dinamism

  • Membrii comitetului executiv sunt tineri dinamici care cred ca dezvoltarea personala se realizează prin implicare totala in proiectele organizaţiei.

 

Cooperarea cu AOA Argeş

Contact cu o reţea de afaceri de succes

Prin accesul la o reţea de companii puternice din aproape toate domeniile puteţi găsi noi parteneri de afaceri. AOA stimulează contactul permanent intre managerii firmelor membre prin organizarea de dineuri business lunare, cluburi de afaceri pe diferite teme, întâlniri informale, etc.

Oportunităţi de afaceri in tara si in străinătate

Asociaţia Oamenilor de Afaceri Argeş doreşte sa ofere membrilor săi oportunităţi de afaceri prin proiectele pe care le organizează, contactele cu alte organizaţii similare din ţară şi străinătate, participarea la întâlnirile cu delegaţii străine şi organizarea de misiuni economice.

Reprezentarea intereselor in raport cu alte entităţi

Ne dorim protejarea intereselor economice ale  firmelor membre la nivel politic, economic si administrativ. Prin dezbaterile organizate periodic pe diferite probleme ale mediului de afaceri se încearcă propunerea de soluţii către autorităţile competente.

Promovarea companiei si produselor

AOA promovează imaginea si produsele companiilor membre prin organizarea de târguri, expoziţii, participarea la diferite întâlniri, evenimente locale si naţionale.

 Informare si consultanta

Prin documentarea in toate domeniile economice dorim sa devenim un centru de informare pentru firmele membre. De asemenea oferim consultanta in ceea ce înseamnă înfiinţări de firme, modificări de acte constitutive dar si pe alte domenii prin păstrarea de legături cu specialişti din diferite domenii.

Imagine si Credibilitate

Prin apartenenţa la o reţea formata din elita afacerilor in Argeş imaginea Dumneavoastră va creste considerabil.

 Facilitaţi

Pentru companiile membre oferim facilitaţi importante in ceea ce priveşte participări la evenimentele, publicitate in ziarul „Orizont Economic Argeşean” si in toate publicaţiile editate de asociaţie, transmiterea de newsletter-e prin e-mail catrea baza de date AOA, realizare de materiale de marketing, alte acţiuni si servicii iniţiate de AOA.

Investitiile straine prin intermediul AOA Arges

Cooperarea cu AOA Arges inseamna acces la o retea de companii de elita care va pot sustine planul de investitii in judet. AOA sprijina investitia prin intermediul serviciilor oferite de comitetul executiv si companiile membre.

2014-11-26_173055

Proiecte din fonduri externe sustinute de AOA Arges

AOA Arges este o organizatie relativ tanara care a dus la final ca si beneficiar un proiect cu finantare externa si un proiect ca si partener. Acum implementeaza doua proiecte cu finantare europeana ale carui obiective europene sunt prezentate mai jos.

Proiecte finalizate:

Ca partener:

Universitatea Constantin Brancoveanu (partener) si AOA Arges (partener) a implementat proiectul Phare 2005 – „Masuri active de angajare” – Tinerii angajati azi, viitorii specialisti – managerii de maine”.

Linia bugetara PHARE/2005/017-553.04.02

Anul obtinerii finantarii: 2007

Obiectivul proiectului a fost facilitarea accesului tinerilor angajati din judetul Arges sa obtina un job prin intermediul pregatirii si informatiei. Grupul tinta a fost format din tineri neangajati cu varsta intre 15 si 24 de ani care cautau o slujba in judetul arges.

Ca si beneficiar:

A implementat un proiect in parteneriat cu ADES Curtea de Arges intitulat „Acces la informare si educare pentru top manageri si manageri de prima linie” , desfasurat in perioada 2.12.2008 – 30.11.2009, grupul tinta a fost alcatuit din seniori si manageri de prima linie sau ale departamentelor din companiile membre AOA AG.

Linia bugetara: PHARE 2006/018-147.04.02

Obiective generale: cresterea competitivitatii si adaptabilitatii resurselor umane din companiile din judetul Arges.

Obiective specifice: dezvoltarea abilitatilor manageriale cheie in companiile din judetul arges.

Rezultate: In cele 14 cursuri de pregatire au fost inscrise 523 de persoane din 52 de companii din judetul Arges dar au participat numai 294 de persoane si au absolvit 286. Toate rezultatele obiectivelor specifice si ale obiectivelor generale au fost atinse unul dintre indicatori fiind depasit cu aproximativ 24%.

Ca solicitatnt:

AOA AG a implementat proiectul intitulat Actiuni de angajare – o sansa in plus pe piata muncii – ACASA”

Programul sub care este finantat: Programul Operational Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

Linia Bugetara: POSDRU/101/5.1/G/78175

Perioada de desfasurare – 2.05.2011 – 1.05.2013

Obiectivul general: cresterea ratei de angajare in regiune si facilitarea integrarii pe piata muncii a somerilor, persoane active si inactive care cauta un loc de munca.

Ca partener:

Acum AOA AG. este partener in desfasurarea proiectului intitulat: „ Intergrarea Culturii organizationale si a invatarii continue in practica IMM-urilor.

Programul: Leonardo da Vinci – Transferul Inovatiei

Beneficiar: Technopolis Manpower Development SA

Numarul proiectului:2011-1-GR1-LEO05-06788

Perioada de desfasurare: 1.10.2011- 30.09.2013

Obiectivele proiectului: Scopul proiectului este acela de a transfera instrumentele si mecanismele catre IMM-uri din tarile partenere astfel incat companiile sa integreze invatarea continua si organizationala in structura lor si practicile de lucru si dezvoltarea in companiile vizate astfel incat sa se adapteze si sa raspunda la nevoile pietei si sa extinda potentialul de adaptare al angajatilor din IMM-uri.

 

Alexandru Șerban

Expert promovare și publicitate