Stagiile de practica – activitate cu dublu beneficiu

Stagiile de practica – activitate cu dublu beneficiu

 

UNIVERSITATEA DIN PITEŞTI – FACULTATEA DE DREPT ŞI ŞTIINŢE ADMINISTRATIVE şi  ASOCIAŢIA OAMENILOR DE AFACERI ARGEŞ au implementat, începând cu luna aprilie a anului curent Proiectul „Stagiile de practică – o premisă a reuşitei profesionale”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Sectorial Operaţional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 2 – „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă” în baza contractului de finanţare POSDRU/161/2.1/G/137930 încheiat cu CNDIPT- OIPOSDRU.

     Fiecare partener de practica si-a desemnat cate un tutore de practica din randul angajatilor sai, tutore care reprezinta practic interfata dintre studentii ce iau parte la stagiul de practica si bazapractica. Si in aceasta luna am stat de vorba cu doi dintre tutorii de practica, care ne-au impartasit din experienta cu studentii:

     In cadrul proiectului “Stagiile de practică – o premisă a reuşitei profesionale”, UGIR Arges a gazduit studenti ai Universitatii Pitesti, specializarile Jurnalism si EAI. Pe parcursul acesto luni,  studentii au demonstrant in cele 3 saptamani de practica foarte multa implicare in bunul mers al organizatiei, acumuland experienta si facandu-se utili.

            Printre activitatile in care au fost implicati studentii Facultatii de Jurnalism se numara elaborarea de articole pe diferite teme economice de interes la nivel local si national, interviuri cu persoane cunoscute din mediul de afaceri, transmiterea materialelor lucrate catre baza de date a organizatiei, imbinarea materialelor in ziarul Orizont Economic Argesean, publicatie editata in colaborare cu Asociatia Oamenilor de Afaceri si asigurarea corecturii fiecarei editii.

            Studentii Facultatii de EAI au fost intr-un numar mai mare, specializarea acestora fiind mai apropiata de specificul organizatiei. Acestia au fost implicati in activitati de creare evenimente (elaborare invitatii, intocmire lista participanti, concepere program activitati, etc.),  conturarea unei strategii de marketing pentru UGIR, conturarea unei misiuni economice sub supravegherea si  indrumarea tutorelui. O activitate relevanta pentru stagiul de practica al studentilor EAI a fost intocmirea unei baze de date cu potentiali membri UGIR, transmiterea unui mesaj-invitatie catre acestia, contactarea acestora si stabilirea unor intalniri pentru incheierea unor acorduri de parteneriat.

            Stagiul de practica a constituit in acelasi timp o provocare si pentru organizatia gazda, in sensul in care tutórele de practica de multe ori  a fost nevoit sa lucreze cot la cot cu studentii si sa faca fata fluxului de idei venit din partea acestora, idei menite sa promoveze si sa reorganizeze anumite aspecte in cadrul UGIR.      

            A fost o reala placere  sa ii avem printre noi si asteptam cu nerabdare seriile urmatoare pentru a putea continua in acelasi stil. Felicitam pe aceasta cale cadrele universitare care s-au ocupat de acesti studenti deschizandu-le orizonturile si instruindu-i conform normelor si standardelor. – Camelia Rada, tutore studenti in cadrul Uniunii Generale a Industriasilor din Romania – Filiala Judeteana Arges

 

     In primul rand apreciez modul riguros in care a fost realizat procesul de selectie pentru acesti studenti. Pentru mine acest lucru reiese foarte clar din faptul studentii veniti in practica in fiecare grupa de pana acum la CCI Arges au dat dovada de seriozitate, punctualitate si un nivel foarte bun al cunostintelor teoretice.

Totodata am fost placut imprsionata de dorinta si capacitatea acestor tineri de a acumula cunostinte noi si de a le aplica in practica, in acest sens consider ca in sistemul de invatamant din Romania ar trebui pus accent mai mult pe partea practica in invatare.

    Am fost placut surprinsa de modul in carea u decurs stagiile de practica pana in prezent, chiar impresionata, as putea spune, in únele cazuri si astept cu interés urmatoarele grupe. – Gartiela Branescu, tutore studenti in cadrul Camerei de Comert si Industrie Arges

 

Alexandru Șerban

Expert promovare – publicitate