“Strategiile de practică – o premisă a reuşitei profesionale” – cu studenții despre stagiile de practică

“Strategiile de practică – o premisă a reuşitei profesionale” – cu studenții despre stagiile de practică

 

     UNIVERSITATEA DIN PITEŞTI – FACULTATEA DE DREPT ŞI ŞTIINŢE ADMINISTRATIVE şi ASOCIAŢIA OAMENILOR DE AFACERI ARGEŞ au implementat, începând cu luna aprilie a anului curent Proiectul „ Stagiile de practică – o premisă a reuşitei profesionale”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Sectorial Operaţional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 2 – „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă” în baza contractului de finanţare POSDRU/161/2.1/G/137930 încheiat cu CNDIPT- OIPOSDRU.

La data de 1 octombrie a început activitatea de realizare a stagiilor de practică, în cadrul căreia studenții înscriși în proiect participă la stagii de practică derulate la agenți economici, organizații patronale și instituții descentralizate, ce au calitatea de parteneri de practică.

     Pentru a continua demersul început în lunile anterioare prin care dorim să aflăm care este viziunea studenților asupra proiectului și a stagiilor de practică am stat de vorbă cu dra. Cristina Militaru, proaspătă absolventă a stagiului de practică în cadrul UGIR – Filiala Județeană Argeș:

Numele meu este Militaru Cristina-Maria, sunt studenta la Universitatea din Pitesti, Facultatea de Stiinte Economice, specializarea Economie si Afaceri Internationale si am efectuat stagiul de practica la Uniunea Generala a Industriasilor din Romania in cadrul Asociatiei Oamenilor de Afaceri.Prin intermediul acestui stagiu de practica , am avut posibilitatea de a pune in practica anumite cunostiinte teoretice dobandite de-a lungul celor trei ani de facultate.Am asimilat noi informatii si abilitati ceea ce m-a facut sa fiu si mai interesata in perfectionarea profesionala in domeniul economic.

In ceea ce priveste activitatea de practica nu am decat cuvinte de lauda.Sfera de lucru a fost una placuta deoarece personalul din cadrul firmei a fost format din oameni primitori si deschisi cu care am interactionat zilnic.Am avut sansa sa intalnesc in cadrul societatii oameni amabili si dornici sa ne impartaseasca din micile lor secrete.

Mi-a placut ca atat tutorele cat si responsabilul de practica s-au implicat si mi-au stat la dispozitie , mi-au raspuns la intrebari.

Responsabilul de practica Ruxandra Dorobantu,a fost o persoana deschisa, a oferit informatii referitoare la organizarea si desfasurarea activitatii in cadrul firmei, dupa care m-a indrumat in indeplinirea sarcinilor. Astfel s-a creat o stransa legatura intre noi si o atmosfera de colegialitate.

Cu sprijinul si daruirea tuturor celor implicati, activitatea a fost un real succes!

 

Alexandru Șerban

Expert informare și publicitate